Υλικά

  • 100ml  ηλιέλαιο
  • 100gr κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200gr συκώτι κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 100gr κάστανα ψημένα και κομμένα μικρά κομματάκια
  • 100gr αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 100gr σταφιδάκια
  • 80ml  κουμανταρία
  • 150gr ρύζι κίτρινο
  • 4κουτ. Σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. Γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1κουτ. Γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 300 ml νερό 
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο τριμμένο

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι και προσθέτουμε τα συκωτάκια.
  • Αφήνουμε τα συκωτάκια να τηγανιστούν και ακολούθως σβήνουμε με την κουμανταρία.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μισοψηθεί το ρύζι.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με το αλατοπίπερο.
  • Γεμίζουμε την κοιλιά της γαλοπούλας και ράβουμε την πέτσα με χοντρή βελόνα με σκοπό να κλείσει η κοιλιά της.
  • Δένουμε τα πόδια της γαλοπούλας μαζί με σπάγκο και μετά τη ψήνουμε ρόστο.

Tips!

Για να καθαρίσουμε τα κάστανα τα σκίζουμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ανοίξει η φλούδα για να καθαρίζονται εύκολα.

Αν επιθυμούμε αφήνουμε τη γέμιση να ψηθεί εντελώς χωρίς να την τοποθετήσουμε μέσα στη γαλοπούλα. Τη σερβίρουμε χωριστά με τη γαλοπούλα που έγινε ρόστο.

Παράγγειλε Online

H Κ&Δ Κυπριανού σε συνεργασία με την adoor φτάνει στο σπίτι σας.

Επισκεφτείτε το adoor.com.cy και ψωνίστε από μια πλούσια γκάμα επιλεγμένων και ποιοτικών προϊόντων. Καταχωρείστε την παραγγελία σας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Eυχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!