Υλικά

  • 1 γαλοπούλα (4Kg περίπου)
  • 100ml  ηλιέλαιο
  • 6 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 κανέλλα ξύλο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 100gr κρεμμύδια
  • 100gr καρότα
  • 100gr σέλινο
  • 100gr πράσο
  • 1ποτ. νερό

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε τη γαλοπούλα από τυχόν φτερά και την πλένουμε πολύ καλά.
  • Τη στεγνώνουμε και την αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα και έξω.
  • Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση και μαζί με τα γαρύφαλλα, τη δάφνη και την κανέλλα τα βάζουμε στην κοιλιά της γαλοπούλας και ακολούθως δένουμε τα δύο της πόδια μαζί με σπάγκο.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
  • Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά στο ταψί και από πάνω τη γαλοπούλα και το νερό.
  • Ραντίζουμε με το ηλιέλαιο και ψήνουμε στους 1500C για 3 ώρες περίπου.
  • Σε περίπτωση που κοκκινίσει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και χαμηλώνουμε το φούρνο στους 1400C

Tips!

Τα υγρά που θα βγάλει η γαλοπούλα μαζί με τα λαχανικά τα κρατάμε για να κάνουμε τη σάλτσα του ρόστου μας.

Παράγγειλε Online

H Κ&Δ Κυπριανού σε συνεργασία με την adoor φτάνει στο σπίτι σας.

Επισκεφτείτε το adoor.com.cy και ψωνίστε από μια πλούσια γκάμα επιλεγμένων και ποιοτικών προϊόντων. Καταχωρείστε την παραγγελία σας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Eυχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!