Υλικά

  • 1 γουρουνόπουλο γάλακτος (5Kg περίπου)
  • 150ml  ηλιέλαιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 6 φύλλα δάφνης
  • 2 λεμόνια
  • δενδρολίβανο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι μαύρο τριμμένο

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε το γουρουνόπουλο από τυχόν τρίχες και το πλένουμε καλά.
  • Το στεγνώνουμε και ακολούθως το αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα και έξω.
  • Κόβουμε τα λεμόνια και τρίβουμε με αυτά πολύ καλά το γουρουνόπουλο.
  • Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (σκόρδο, δάφνη, δεντρολίβανο) μαζί με τα λεμόνια μέσα στην κοιλιά του γουρουνόπουλου. 
  • Το τοποθετούμε πάνω σε σχάρα με ταψί από κάτω και ραντίζουμε με το ηλιέλαιο.
  • Βρέχουμε χαρτί ψησίματος και σκεπάζουμε το γουρουνόπουλο με αυτό και μετά από πάνω σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο πολύ καλά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 1500C για 3 ώρες περίπου.
  • Μετά τις 3 ώρες αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 0C για ακόμη 1-1.5 ώρες ραντίζοντας περιοδικά το γουρουνόπουλο με τα ζουμιά που είναι στο ταψί.
  • Το αφήνουμε μέχρι η εξωτερική πέτσα να γίνει κρούστα σκληρή.

Tips!

Το γουρουνόπουλο για να είναι ψημένο πρέπει να έχει θερμοκρασία μέσα στο μπούτι 70-750C

Παράγγειλε Online

H Κ&Δ Κυπριανού σε συνεργασία με την adoor φτάνει στο σπίτι σας.

Επισκεφτείτε το adoor.com.cy και ψωνίστε από μια πλούσια γκάμα επιλεγμένων και ποιοτικών προϊόντων. Καταχωρείστε την παραγγελία σας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Eυχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!