Υλικά

  • 2Kg χοιρινό στο δίκτυ για ρόστο
  • 100ml  ηλιέλαιο
  • 100gr κρεμμύδια
  • 100gr σέλινο
  • 100gr καρότα
  • 100gr πράσο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 150ml  λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 50gr μουστάρδα (προαιρετικά) 

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα προηγουμένως για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας.
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ταψί και σωτάρουμε το κρέας περιμετρικά μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.
  • Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα χόρτα σε μεγάλους κύβους.
  • Βάζουμε στο ταψί τα χόρτα, τη δάφνη και το σκόρδο και από πάνω βάζουμε το κρέας.
  • Ραντίζουμε με το κρασί και ψήνουμε σε φούρνο 1500C για δύο ώρες περίπου.
  • Αφού ψηθεί και κρυώσει αφαιρούμε το δίκτυ και το κόβουμε σε φέττες,
  • Σερβίρουμε με σάλτσα ρόστου.

Tips!

Εάν επιθυμούμε αλείφουμε με μουστάρδα το ρόστο πριν το βάλουμε στο φούρνο.

Τα υγρά που θα βγάλει το ρόστο μαζί με τα λαχανικά τα κρατάμε για να κάνουμε τη σάλτσα του.

Για το ψήσιμο όλων των ρόστων υπολογίζεται μία ώρα για κάθε κιλό στους 1500C με 1600C. Τα ρόστα δεν χρειάζονται ψηλές θερμοκρασίες διότι μπορεί να καούν εξωτερικά και μέσα να μείνουν ωμά.

Παράγγειλε Online

H Κ&Δ Κυπριανού σε συνεργασία με την adoor φτάνει στο σπίτι σας.

Επισκεφτείτε το adoor.com.cy και ψωνίστε από μια πλούσια γκάμα επιλεγμένων και ποιοτικών προϊόντων. Καταχωρείστε την παραγγελία σας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Eυχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!